People@Risk

Een medewerker die altijd lekker in zijn vel zit en top presteert. Welke medewerker en werkgever wil dit nu niet! Maar het is uiteraard niet realistisch. Of toch wel? Is ziekteverzuim te voorkomen, kun je passiefgedrag ombuigen naar flexibel gedrag, is betrokkenheid maakbaar? Joy of Living zegt op deze vragen volmondig JA. Tijd nemen voor persoonlijke ontwikkeling brengt zowel de medewerker als werkgever naar een hoger niveau. Maar hoe! Het begint altijd met een hulpvraag en het verkrijgen van inzicht.

Joy of Living biedt de Your Vitality Score (YVS) en DISC® t.b.v. het verkrijgen van inzichten en biedt coaching d.m.v. het doorlopen van de Welzijnspiramide.

Your Vitality Score
 

De Your Vitality Score is een gevalideerde scan die in kaart brengt in hoeverre een medewerker lekker in haar/zijn vel zit. Het detecteert risico’s op het algeheel welzijn en laat uiteraard ook zien waar iemand goed bezig is.

Deze scan kan zowel ingezet worden op individueel niveau maar het kan ook zeer interessant zijn om te kijken hoe het staat met het welzijn van alle medewerkers bij elkaar (op afdelingsniveau).

De compacte vragenlijst vul je in ca. 10 tot 15 minuten in en omvat de volgende thema’s: 

• persoonlijke veiligheid
• fysieke werkbelasting
• mentale werkbelasting, autonomie, ontspanning
• samenwerking (collega’s, leidinggevenden)
• werkperspectief (persoonlijk, organisatie)
• betrokkenheid, in- en externe mobiliteit
• leefstijl
• welzijn (spanning, stemming, slaap, draagkracht)

De persoonlijke rapportage geeft een interessante weergave van risico’s in de vorm van de kleuren rood, oranje en groen en geeft tevens advies.

Door het invullen van de Your Vitality Score ontvang je een persoonlijke rapportage (click hier voor een voorbeeld). Uiteraard is het mogelijk om deze rapportage met mij te bespreken zodat je daarna concreet aan de slag kunt met het verbeteren van jouw vitaliteit. De YVS is ontwikkeld door het psychologen netwerk Shared Ambitie. Een hoogwaardige test met een valide uitkomst.

Heb je vragen of wil je graag de test invullen, schroom dan niet om mij een mail te sturen.

De Welzijnspiramide

De welzijnspiramide van Albert Sonnevelt bestaat uit 6 aandachtsgebieden.

 

 

 

Wetenschappelijk onderzoek vanuit heel de wereld heeft bewezen dat aandacht schenken aan deze 6 thema's positief effect heeft op het welzijn en geluksgevoel van de mens. Door een eenvoudig stappenplan te doorlopen ervaart men toename van lichamelijk en mentaal welbevinden. Kortom, een persoon die weer lekker in zijn vel zit.

DISC® Persoonlijkheidsanalyse

Betrouwbaar meten van menselijk gedrag

De DISC® Persoonlijkheidsanalyse is een instrument dat diverse kenmerken meet van menselijk gedrag. Het brengt de vaak complexe werkelijkheid van mensen en hun gedrag overzichtelijk en begrijpelijk in kaart.

 

Waarom hebben sommige mensen bijvoorbeeld weerstand tegen veranderingen terwijl anderen het juist opzoeken? Waarom nemen bepaalde mensen altijd de leiding en volgen anderen liever? Of waarom zijn sommige mensen zo flexibel en hechten anderen aan procedures? DISC geeft inzicht in waarom we doen wat we doen.

Het DISC model

Het DISC model brengt voorkeursgedrag en -communicatie in kaart. Hiermee kun je je eigen voorkeuren in verschillende omgevingen in beeld brengen en ook die van anderen. Hierdoor begrijp je (beter) wat jezelf en anderen motiveert en waarom jij en anderen bepaalde keuzes maken en voorkeuren hebben. DISC bevordert open communicatie, versterkt relaties en vergroot persoonlijke effectiviteit!

De letters DISC staan voor:

D = Daadkrachtig, Direct
Hoe je omgaat en reageert op problemen en uitdagingen
Snelle acties en taakgericht

I = Interactief, Inspirerend
Hoe je anderen beweegt en overhaalt tot jouw standpunt
Snelle acties en mensgericht

S = Stabiel, Sociaal
Hoe je omgaat met en reageert op veranderingen in jouw omgeving
Rustige benadering en mensgericht

C = Conformerend, Consciëntieus
Hoe je reageert op en omgaat met details, gestelde regels en procedures
Rustige benadering en taakgericht

Het begrijpen van de 4 persoonlijkheidsstijlen helpt je om beter te communiceren, conflicten te voorkomen of te verminderen, de verschillen in anderen te waarderen, vertrouwen te winnen en anderen positief te beïnvloeden.